Krónika

Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait

Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban, nem oltják soron kívül egyetlen élelmiszer-áruház raktárosait sem, az oltás az oltási terv szerint történik - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szerdán.

Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait
Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik, szögezte le a Koronavírus Sajtóközpont
Fotó: AFP/Christof Stache

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon - emlékeztet a Koronavírus Sajtóközpont.

A közlemény szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.
A sajtóközpont mindenkit arra kér, hogy regisztráljon és éljen az oltás lehetőségével.

Korábban a Magyar Nemzetben jelent meg az információ, miszerint "az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a Covid–19 elleni vakcinát az egyik piacvezető, hetente több millió magyart kiszolgáló áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai". A lap arról is tudósított, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy a napi fogyasztású élelmiszer- és italtermékek elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül hányan élnének a soron kívüli, koronavírus elleni oltakozás lehetőségével.

Kapcsolódó írásaink