Krónika

Bakondi: Több mint tizenegyezer határsértőt fogtak el idén Magyarországon

Idén eddig mintegy 11 500 határsértőt fogtak el Magyarországon a hatóságok és 150 ember ellen indítottak eljárást embercsempészés miatt - közölte a Miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi: Több mint tizenegyezer határsértőt fogtak el idén Magyarországon
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tart a kelebiai határvédelmi bázison 2021. január 21-én
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Bakondi György azt mondta, hogy a magyar határ térségébe érkező migránsok különböző módszereket alkalmazva próbálnak bejutni az ország területére: tipikus az alagutas módszer és a járművekben elrejtőzés is.

Valamennyi Európába vezető migrációs útvonalon aktivitás tapasztalható, például Olaszország irányába Tunéziából és Líbiából tömegével szállítják a hajók a migránsokat - tette hozzá.

Kitért arra is: Temesváron az okozza a fő problémát, hogy a Szerbia felől nagy létszámban érkező illegális bevándorlókat elfogásuk után nyílt táborokban helyezik el, ahonnan elszöknek, és ismét kísérletet tesznek a határátlépésre. Sokan épületekben rejtőznek el, és bűncselekményeket követnek el, ami politikai feszültséget okoz a lakosságnál - mondta.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a Kanári-szigetekre tavaly az azt megelőző évhez képest 900 százalékkal többen érkeztek. A szigeten ellehetetlenítik az ott élők életét, és arra várnak, hogy a lakosság nyomására a spanyol kormány átszállítsa őket a kontinentális Spanyolországba - tette hozzá a főtanácsadó.
 

Kapcsolódó írásaink