Krónika

Ingyenes tesztelésre jelentkezhetnek a budapestiek

Ingyenes, önkéntes koronavírus tesztelést biztosít ismét a fővárosi önkormányzat a budapestieknek, a szűrésre tízezer antigénteszt áll rendelkezésre - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.

Ingyenes tesztelésre jelentkezhetnek a budapestiek
Koronavírusteszt végzése közben mintát cseppentenek az antigén gyorsteszt paneljére a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozóinak koronavírus-szűrésén
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Február 18-ától 27-éig, reggel 8 és este 6 óra között két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren folytatódik a főváros lakossági koronavírus-tesztprogramja. A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők kérhetik, a 18 évesnél fiatalabbak pedig szülői kísérettel vehetik igénybe - olvasható a közleményben, amely szerint a mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.
Regisztrálni ezen az oldalon lehet, ahol minden információ megismerhető a tesztelések helyszínéről és idejéről is.

Mint írták, akik nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek a foglalásban a fővárosi önkormányzat önkéntesei.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: fontos tudni, hogy a negatív teszteredmény önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja. Negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a továbbfertőzés, és időben megkezdődhet a gyógykezelésük - mutattak rá.

A közleményben emlékeztettek, decemberben, az ünnepek előtt 7500 ingyenes gyorsteszt elvégzését ajánlotta fel a fővárosi önkormányzat a budapesti lakcímkártyával rendelkező 18 éven felülieknek.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte, a főváros elkötelezett az oltás népszerűsítése, támogatása mellett. „Egyedül a széleskörű oltás jelenti a kiutat ebből a világjárványból, az egyetlen megoldást, hogy megmentsük magunkat, embertársainkat a Covid-19 megbetegedéstől, és visszakaphassuk korábbi életünket” - fogalmaztak.

Kapcsolódó írásaink

Jön a védettséget igazoló okmány

ĀCsütörtökön átlépi az oltottak száma a 300 ezret - ismertette Gulyás Gergely - A megítélt bértámogatások 99 százalékát már kifizették - A vakcinainfo.gov.hu oldalon indul majd a nemzeti konzultáció