Krónika

Engedély nélküli szert reklámoztak Merkely Béla nevével

A rendőrök több száz millió forint értékű, gyógyszerként hirdetett, de Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le, amelyeket Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának nevével visszaélve reklámoztak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

Engedély nélküli szert reklámoztak Merkely Béla nevével
A rendőrök 46 féle, mintegy 29.000 doboz gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le
Fotó: police.hu

Egy cég azzal reklámozta termékét az interneten, hogy az az ereket megtisztítva meghosszabbítja az életet. A megtévesztő hirdetés azt a hamis látszatot keltette, hogy a készítményt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki.

Az ügyben a BRFK fogyasztók megtévesztése vétség miatt folytat büntetőeljárást.

A nyomozók február 9-én a főváros XIV. kerületében ütöttek rajta egy raktáron, ahol a megtévesztő módon hirdetett készítményeket tárolták. A rendőrök 46 féle, mintegy 29 ezer doboz, gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le.

A BRFK nyomozói a cég 28 éves ügyvezetőjét, egy budapesti nőt előállították, és gyanúsítottként kihallgatták - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink