Krónika

Gondnokság alá helyeztetné családja a Dózsa György úti gázolót

Jelenleg letartóztatásban van

M. Richárd gondnokság alá helyezését kezdeményezte a családja – értesült a Blikk. A lap információi szerint ezzel szeretnék elérni, hogy a férfit ne vonják felelősségre, vagy enyhe büntetést kapjon.

A lap emlékeztet, gondnok lehet minden cselekvőképes, nagykorú személy, aki elvállalja és alkalmas a feladatra. Hogy ki legyen az, azt a gondnokság alá helyezett, azaz M. Richárd – még cselekvőképes állapotban – közokiratban kijelölheti. Ő intézi többek közt a hivatalos ügyeket, kezeli a pénzügyeit.

A gondnokságot időnként felülvizsgálják. Ismert, M. Richárd 2017 májusában balesetet okozott Budapesten, a Dózsa György úton, aminek következtében ketten életüket vesztették. Ez ügyben tavaly szeptemberben nem jogerősen négy év fogházra ítélték, és örökre bevonták a jogosítványát.

A férfi akkor nem került letartóztatásba. Később hivatali vesztegetéssel is megvádolták, ugyanis több százezer forint fejében próbálta visszaszerezni a jogosítványát. Szilveszterkor pedig egy belvárosi étteremből vitték el a rendőrök, ahol kábítószert fogyasztott. A szabályok többszöri semmibevétele után végül a bíróság elrendelte letartóztatását, a Venyige utcai börtönben raboskodik.

Kapcsolódó írásaink