Krónika

Lomnici Zoltán: A magyar részvétel a vakcina kifejlesztésében pluszérvet jelent számomra

Vakcinainfó

Az oltóanyag ebben a szituációban a remény cseppjeit jelenti mindazoknak, akik megfelelő védettséget kívánnak szerezni a vírussal szemben – mondta lapunk megkeresésére Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Lomnici Zoltán: A magyar részvétel a vakcina kifejlesztésében pluszérvet jelent számomra
Lomnici Zoltán
Fotó: MH

A magyar részvétel a vakcina kifejlesztésében a büszkeség mellett pluszérvet jelent számára az oltás mellett.

A mindennapi rutinnal kapcsolatban Lomnici közölte: a világjárvány árnyékában mindannyiunk élete kisebb-nagyobb mértékben megváltozott, szokásaink átalakultak, több önfegyelemre és lemondásra kényszerülünk például a szabad mozgás vagy az utazás tekintetében. Előtérbe került a „home office”, a gyerekeknél pedig a digitális távoktatás.

A Századvég Alapítvány jogi szakértője szerint ebben a különleges helyzetben elsősorban a szabálykövetésre kell koncentrálni, az indokolt kormányzati intézkedések, az alapvetői higiéniai feltételek, a távolságtartás, a maszkviselés betartása és megtartása kulcskérdés.

Emellett különösen fontosak az erős családi kötelékek, amikből jómagam is igyekszem meríteni – fűzte hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom