Krónika

Putyin elrendelte az orosz lakosság tömeges oltását

Jövő héttől indul a kampány

A jövő héttől át kell térni az egész lakosság koronavírus elleni beoltására, felkészítve erre az infrastruktúrát – jelentette ki Vlagyimir Putyin a kormány tagjaival folytatott tanácskozásán.

Az MTI szerint az elnök a világ legjobbjának nevezte az orosz vakcinát, hozzáfűzve, azt még tanulmányozni kell, miként hat a készítmény a többféle vírustörzs megjelenésének körülményei között. A hatóságok hétfőtől lesznek képesek a tömeges oltás megkezdésére. Oroszországban a kiterjedt vakcináció december 5-én kezdődött el, először az orvosok és a pedagógusok között, majd a jogosultak körét fokozatosan kiterjesztették. A kampányba december végén bevonták a hatvanévesnél idősebbeket is, miután kiderült, az oltóanyag az ő esetükben is biztonságos és hatékony. A Szputnyik V-t eddig Argentínában, Bolíviában, Szerbiában, Algériában, Palesztinában és Fehéroroszországban jegyezték be.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom