Krónika

Többfelé havazott az országban

Szerda reggelre az országban többfelé is havazott: a legtöbb hó Sopron környékén hullott, de esett a hó a Bakonyban és a főváros környékének magasabb pontjain is.

Többfelé havazott az országban
A legtöbb hó a Nyugat-Dunántúlon hullott, a fotó a Sopron közelében található Ágfalván készült
Fotó: Időkép/Szittyai Gergő

Az időkép tudósítása szerint egy mediterrán ciklon hatására többfelé alakult ki csapadék a Dunántúlon. A legtöbb helyen eső esett, de a nyugati határvidéken és a Bakonyban havazással indult a nap.

A legtöbb hó Sopron környékén hullott, ahol 4-5 centis hótakaró alakult ki. Havazott a Bakonyban, valamint a Dunakanyar és a főváros környékének magasabb pontjain, illetve az Északi-középhegységben is.

A nap folyamán aztán Nyugaton tovább nőtt a hótakaró, de már a Pilis is fehér ruhát öltött, a hegység területén szintén pár centi vastagságú hótakaró jött létre.

Az Időkép rövid videós összeállítást is készített a havazásról:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom