Krónika

Stagnál az újonnan fertőzöttek száma

Magyarországon 1972 újabb állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 319 543 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a szerda reggeli adatok szerint.

Stagnál az újonnan fertőzöttek száma
Kocsán Réka, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének szakgyógyszerésze a koronavírus elleni oltóanyaggal az intézet oltópontján
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A koronavírus-járvánnyal foglalkozó kormányzati portál adatai szerint elhunyt 137 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9429 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 144 234 fő, az aktív fertőzöttek száma 165 880 főre csökkent. 6 155 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 425-en vannak lélegeztetőgépen.

A második vakcina-szállítmány szerdán reggel érkezett Magyarországra, és az eddig kijelölt öt kórházi oltópont mellett a többi kórházi oltóponton is megkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. A kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

Kapcsolódó írásaink

Választások a járvány árnyékában

ĀZöldhullám, pofon Emmanuel Macronnak, magyar részvétel a romániai kormányban, történelmi fordulat Írországban – Így szavaztak az európaiak 2020-ban