Krónika

Lezárják a riói strandokat szilveszter éjjel

Lezárják a riói strandokat szilveszter éjszakáján, hogy megakadályozzák a koronavírus-járvány további terjedését a brazíliai nagyvárosban - közölték hétfőn a Twitteren a helyi hatóságok.

Lezárják a riói strandokat szilveszter éjjel
Lezárják a riói strandokat szilveszter éjjel
Fotó: AFP/Fabio Teixeira/NurPhoto

A lezárás harminc kilométer hosszú riói partszakaszt érint Leme és Pontal üdülőhelyek között. A városi hatóságok már korábban bejelentették, hogy lezárják a híres Copacabana strandot, amely hagyományosan a riói szilveszteri mulatságok központi helyszíne.

Az újévi mulatság minden évben turisták sokaságát vonzza a városba, de a járvány miatt az idén a nagy ünneplés elmarad. A hatóságok betiltották a tűzijátékokat, és nem lesznek hatalmas tömegeket megmozgató koncertek sem a copacabanai partszakaszon.

Brazíliában, a legnagyobb latin-amerikai országban február végén regisztrálták az első koronavírus-fertőzést, és most az Egyesült Államok és India után a második helyen áll a világban a fertőzöttek számát illetőn. Több mint 7,5 millió fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálos áldozatok számát tekintve pedig csak az Egyesült Államok áll előtte. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a kétszázmilliós Brazíliában 191 570 ember halt már bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.
 

Kapcsolódó írásaink

Álmainkra is hatással van a járvány

ĀEgy magyar pszichoterapeuta a covidos betegek álmait gyűjti, első tapasztalatai szerint ezekben gyakran megjelenik a víz, például fulladás, elsüllyedés formájában