Krónika

Hidegrekordok dőltek meg Nyugat-Szibériában

Mínusz negyven fok alatti értékek

A hétvégén hidegrekordokat mértek Szibériában, a Tomszk melletti Tyegulgyet faluban mínusz 49 Celsius-fokra süllyedt a hőmérséklet, ami rekordnak számít az elmúlt ötven-száz évben – jelentette az MTI.

Novoszibirszkben például mínusz 37–41 fokos hidegeket mértek, ami 2–5 fokkal haladja meg az eddigi rekordokat. Mínusz 40 fok alatti hőmérsékleteket mértek Kemerovo és Barnaul régiós központokban is. Barnaulban az 1920-as hidegrekord dőlt meg, a kemerovói körzetben a hőmérséklet elérte a mínusz 47 fokot, itt több mint negyvenen, köztük gyerekek szenvedtek fagyásos sérülést. A rendkívüli hidegben megszaporodtak a közlekedési balesetek, légi járatokat kellett törölni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat bejegyzése szerint Lappföldön, Utsjoki, Kevojärvi állomáson vasárnapra virradóra mínusz 40,9 fokig süllyedt a hőmérséklet. Legutóbb 2002-ben volt ilyen hideg Finnországban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom