Krónika

Egyre nagyobb nyomás nehezedik Anglia kórházaira

Emelkedő esetszámok

Az új, a korábbi változatoknál jóval fertőzőbb vírustörzs gyors terjedése miatt fokozatosan emelkedik a nyomás Anglia egészségügyi rendszerén, főként a déli területeken, miután egyre több beteg szorul kórházi kezelésre – adta hírül a BBC News.

A kelet-londoni Homerton kórház vezetője, Tracey Fletcher Twitter-bejegyzésében azt írta, orvosaiknak és ápolóiknak rendkívüli erőfeszítéseket kell tenniük, hogy ellássák a súlyos betegeket. A BBC adatai szerint a legtöbb új fertőzésért az új vírustörzs felelős: Londonban, Észak-Angliában és Kelet-Angliában a pozitív esetek több mint hatvan százalékáért, az arány Észak-Írországban és Anglia egyéb területein is megközelíti az ötven százalékot. Anglia lakosságának 43 százaléka él az eredetileg hármas riasztási rendszerhez hozzáadott negyedik, még szigorúbb szabályozás alá eső területen. Az itt élőket – a számos egyéb korlátozás mellett – arra kérik, maradjanak otthon. Walesben és Észak-Írországban hasonló, általános zárlat van érvényben. Nagy-Britanniában tegnap a járvány eleje óta az eddigi legtöbb, 41 385 új fertőzöttet azonosítottak. Közben közelít a 700 ezerhez a Pfizer-vakcinával beoltottak száma.

Kapcsolódó írásaink

Álmainkra is hatással van a járvány

ĀEgy magyar pszichoterapeuta a covidos betegek álmait gyűjti, első tapasztalatai szerint ezekben gyakran megjelenik a víz, például fulladás, elsüllyedés formájában