Krónika

Ötféle oltóanyag vizsgálata jár a tesztidőszak vége felé Kínában

Egyszerűbb szállítás

Már ötféle, koronavírus elleni vakcina tart a tesztidőszak vége felé Kínában, a Sinopharm egyik oltóanyagát már jóval több mint egymillió ember meg is kapta – hangzott el az M1 csatornán.

A Sinopharm más módszerrel dolgozik, mint az eddig engedélyezett nyugati gyártók, ugyanis inaktivált vírust tartalmaz. Ezek a szervezet saját immunreakcióját kiváltva alakítják ki a védettséget, ehhez két dózisra van szükség. Az oltás hatékonysága a hírek szerint 80-90 százalék közt van. A cég két vakcinát is fejlesztett, mindkettő a klinikai tesztelések harmadik fázisában van. Ezt jórészt külföldön végzik, és sem Szaúd Arábiában, sem Egyiptomban nem tapasztaltak súlyos mellékhatásokat.

Kapcsolódó írásaink

Káosz a doveri kikötőnél

ĀA karácsonyra hazafelé igyekvő több ezer kamionsofőr csak negatív gyorsteszt után haladhat tovább – elszabadultak az indulatok, összecsaptak a rendőrökkel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom