Krónika

Négymillió forint értékű eszközadomány érkezett a Heim Pál gyermekkórházba

Négymillió forint értékű eszközadomány: hűtők, mosó- és szárítógépek, mikrohullámú sütők és porszívók érkeztek kedden a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT), illetve a Katolikus Karitász jóvoltából.

Négymillió forint értékű eszközadomány érkezett a Heim Pál gyermekkórházba
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke a Heim Pál gyermekkórház udvarán tartott sajtótájékoztatón
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az átadón Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke közölte: a Karitatív Tanács tagszervezetei veszélyhelyzet idején Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsá alakulnak, feladatuk kibővül; a járvány első és második hullámában is számos támogatást nyújtottak az intézményeknek.

A Heim Pál gyermekkórház részére tavasszal gépjárműveket adtak át, rövid távú, majd később hosszú távú használatra - idézte fel az államtitkár. A kórház dolgozóinak munkáját méltatva hangsúlyozta: a dolgozók és a betegek életét is szeretnék megkönnyíteni a Katolikus Karitász által négymillió forint értékben biztosított, a mindennapokat segítő eszközökkel.

Több mint negyven nagy értékű eszköz érkezett a kórházba, mosogató- és szárítógépek, és sok tucat kisebb értékű eszköz, köztük mikrohullámú sütő - sorolta, arra is kitérve, a támogatásra azért kerülhetett sor, mert az NHKT 1357-es telefonszáma továbbra is megmaradt.

Soltész Miklós adományokat ad át a Heim Pál gyermekkórház udvarán
Soltész Miklós adományokat ad át a Heim Pál gyermekkórház udvarán
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Soltész Miklós megköszönte a karitatív szervezetek egész éves kitartó munkáját, köszönetet mondott a támogatóknak, az egészségügyi intézményekben szolgálatot teljesítő katonáknak és rendőröknek, az egészségügyi dolgozóknak, megjegyezve, hogy járványellenes munkájukra jövőre is számítanak.

Kovács Erika, a gyermekkórház stratégiai és minőségügyi igazgatója a felajánlásokat megköszönve azt mondta: a kórház mindennapi működésében szükséges gépeket kaptak; a Covid-osztály minden kórterembe külön hűtő és a szülők által használható háztartási gépek kerülnek - sorolta.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Ferenc pápa szavait is idézve az összefogás erejét méltatta. Példaként említette az egészségügyi és szociális intézményeknek adományozott maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket. A kórháznak átadott eszközök segítik a gyermekek gyógyulását - jelezte.

Kapcsolódó írásaink