Krónika

Letartóztatták a vírustagadó Gődény Györgyöt

A hírt Gődény György felesége közölte a gyógyszerész közösségi oldalán.

Letartóztatták a vírustagadó Gődény Györgyöt
Doktor Gődény, az önjelölt vírusszakértő
Fotó: YouTube

Gődény György Facebook-oldalára kitett posztban számol be a házkutatásról, a bejegyzést állítólag a felesége írta. Ebben Gődény Melinda azt írja, hogy az NNI emberei hajnalban érkeztek hozzájuk, lefoglaltak több vagyontárgyat, Gődény Györgyöt pedig letartóztatták. Gődény Melinda a posztban a koronavírus-szkeptikus követőinek támogatását kéri egy Facebook-csoporthoz való csatlakozás képében. A csoportban Gődény tegnap este arra buzdította híveit, hogy sípokkal, kürtökkel tüntessenek a járványügyi intézkedések ellen.

Péntek este végül elengedék Gődényt, aki erről a Facebook-oldalán számolt be. Arról nincs információ, hogy az ellene indított eljárás lezárult-e.

ORFK: vírustagadókkal szemben indult nyomozás

Vírusszkeptikus tartalmak hangadóinál tartott házkutatást a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

Mint mondta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik "a vírusszkeptikus tartalmak hangadói". A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink