Krónika

Rejtélyes betegség ütötte fel fejét Indiában

Egy, az epilepsziához hasonló tüneteket produkáló, egyelőre azonosítatlan betegség fertőz Indiában. Több mint 500 főt szállítottak kórházba – számolt be az esetről a CNN hírportál.

Rejtélyes betegség ütötte fel fejét Indiában
Több mint 500 főt szállítottak kórházba a rejtélyes betegség miatt
Fotó: AFP/PR Dep. Gov. of Andhra Pra

Az ország Andhra Pradesh államában több százan betegedtek meg vasárnap éjjelre. A legtöbb fertőzött epilepsziához hasonló tüneteket mutatott: volt, akinek a feje fájt, volt, aki hányt és olyan is előfordult, hogy valakinek rohama volt.

Objektum doboz

A szakemberek a vizsgálatok során ólom és nikkel nyomait találták a vérmintákban, azonban továbbra sem tudják, hogy mi okozta a fertőzést. A vérelemzés, az agyvizsgálat és a gerincvelő-vizsgálat sem hozott ugyanis eredményt.

A kialakult helyzetre való tekintettel az oktatási intézményekben tanítási szünetet rendeltek el Eluruban, illetve vészhelyzeti irányítóközpontot hoztak létre a városban. A település környékén az ivóvizet és a tejet is vizsgálták.

Andhra Pradesh államában több százan betegedtek meg vasárnap éjjelre
Andhra Pradesh államában több százan betegedtek meg vasárnap éjjelre
Fotó: MH

Az állam egészségügyi miniszterének beszámolója szerint a betegeken koronavírus-tesztet is végeztek, amely minden érintett esetében negatív lett.

A kórházba került betegek közül 150-et már elbocsátottak, egy 45 éves férfi viszont meghalt egy másik betegségből kifolyólag.

Kapcsolódó írásaink