Krónika

Információs vonallal segíti a fertőzöttek hozzátartozóit a Semmelweis Egyetem

A páciensek állapotáról is érdeklődhetnek

Covid–19-információs vonalat hozott létre a Semmelweis Egyetem a fekvőbetegek hozzátartozói részére – derül ki az intézmény közleményéből.

A központi telefonszámon (06-1-459-1500) az 1-es gombot megnyomva információkat kaphatnak az egyetemi klinikákon folyó Covid–19-ellátás gyakorlati kérdéseiről, például a csomagküldés és a csak kivételes esetekben engedélyezett látogatás lehetőségeiről. Ez a tájékoztatás a nap 24 órájában hallható, a leggyakoribb kérdésekre a válasz a Klinikai Központ honlapján el is olvasható. Minden hétköznap 8 és 16 óra között ugyanakkor a hozzátartozók egy adott beteg állapotáról is kérhetnek rövid felvilágosítást: kiválasztható a munkatárs kapcsolása opció, amellyel az érintett kezelőegység diszpécseréhez továbbítják az érdeklődőt. Telefonon az orvosi dokumentációban a beteg által erre kijelölt hozzátartozó kaphat csak információt.

Kérik, amennyiben a beteg állapota megengedi, vele tartsák a kapcsolatot, ugyanis a napi vizitek során minden páciens részletes tájékoztatót kap a vele kapcsolatos tudnivalóról. Hozzátették, figyelembe kell venni, hogy egy orvosra akár több vonal is várakozhat egy időben.

Kapcsolódó írásaink