Krónika

Félszáz kutyát sikerült megmenteni az állatviadaloktól

Összehangolt akció keretében sikerült felszámolni a Nagykőrös külterületén szervezett állatviadalokat - tudatta a police.hu kedden.

Félszáz kutyát sikerült megmenteni az állatviadaloktól
Mintegy félszáz állatot sikerült megmenteni
Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya Környezeti Bűnözés Elleni Alosztály tiltott állatviadal szervezése bűntettének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két domaházi és két nagykőrösi férfi ellen, akik amerikai staffordshire terrier kutyák részvételével rendszeresen állatviadalokat szerveztek egy Nagykőrös külterülén található tanyán.

Az állatviadalokat a hatóságnak december 5-én, szombaton sikerült felszámolni.

A rendőrségi közlemény szerint a két domaházi gyanúsított a viadalról hazafelé tartott gépkocsival, amikor Cegléd belterületén elfogták őket, az autóban pedig megtalálták a friss sérülésekkel rendelkező kutyát. 

Az egyik nagykőrösi férfit a lakóhelyén, a másikat egy helybéli tanyán fogták el, ahová elrejtett két, ugyancsak súlyos sérült kutyát.

A kutatások és szemlék eredményeként Nagykőrös és Domaháza területén viadalra használt feszítőfákat, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók. Emellett összesen 51, viadal céljára tenyésztett kutyát foglaltak le és helyeztek biztonságba civil szervezetek segítségével. Az egyik kutya a viadalon szerzett súlyos sérülései következtében a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.

A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink