Krónika

A Jegymester segít eljuttatni a nevetés gyógyító erejét

A jegymester webáruházában a piros orr bohócdoktorok alapítvány ezer forintos adományjegyének megvásárlásával több beteghez juthat el a nevetés gyógyító ereje.

A Jegymester segít eljuttatni a nevetés gyógyító erejét
Jelenleg 34 bohócdoktor 16 gyerekkórházat látogat heti rendszerességgel
Fotó: Pixabay

Jelenleg 34 bohócdoktor 16 gyerekkórházat látogat heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal jelen van 3 idősek otthonában, a Pető Intézetben, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben is.

A bohócdoktorok az elmúlt 23 év alatt több mint 375 000 beteg gyermekhez, valamint több ezer idős emberhez vitték el a nevetés gyógyító erejét. Egy jóízű nevetés könnyebbé teszi a hétköznapokat, de még nagyobb szükségünk van rá a nehéz helyzetekben. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az a hely, ahol a bohócdoktorok megjelennek, vidámabbá válik. A bohócdoktorok munkájuk során a humort használják, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról.

A bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, több helyszínen már a műtétek előkészítésében is részt vesznek és az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást.

A Jegymester a hazai jegypiac vezető szereplőjeként évek óta gyűjti az adományokat az arra rászorulóknak: ez a társadalmi felelősségvállalás különösen most, 2020 karácsonya előtt válik igazán hangsúlyossá és nélkülözhetetlenné.

Kapcsolódó írásaink