Krónika

Hatalmas a havazás Ausztriában

Karintiában több méternyi hó esett, de Ausztria más vidékein is folyamatosan havazik péntek óta.

Hatalmas a havazás Ausztriában
Kelet-Tirolban, Linz közelében hókotró igyekszik járhatóvá tenni az utat
Fotó: AFP/Johann Groder

A legkritikusabb helyzet Karintiában a Lesach-völgyben tapasztalható, amelyet szombaton délelőtt meg sem lehetett közelíteni a hó miatt: itt arra számítanak, hogy vasárnapig a hótakaró vastagsága a három métert is eléri – tudatta az ORF összefoglalója.

Objektum doboz

Az ugyancsak karintiai Mölltálban a katonaságot helyezték készenlétbe arra az esetre, ha romlana a helyzet. Helikoptereket is készenlétbe helyeztek szükség esetére. Itt a havazás nem volt akkora, de mivel az időjósok enyhülést jeleznek várható, hogy nehéz, vizes hó esik, ami fákat dönthet ki, villanyvezetékeket szakíthat le.

Großkirchheimben lavinaveszély miatt két házból ki kellett költözniük a lakóknak.

Kelet-Tirolban egy falura lavina omlott, házakat és járműveket rongált meg; innen korábban 29 személyt evakuáltak. Ugyancsak evakuálni kellett 90 embert két másik faluból is.

Tirol egyes részein a havazás több főutat járhatatlanná tett és áramkimaradások is előfordulnak.

Kapcsolódó írásaink

Kiberkrampuszok elleni online kampány

ĀAz online IT biztonsági adventi koszorú minden adventi vasárnapra tartogat egy - egy hasznos videót, amely hozzájárulhat az online biztonság növeléséhez

Bottas a pole pozícióban

ĀA Szahíri Nagydíj időmérő edzésén Bottas mögött csapattársa, a koronavírussal fertőzött, immár hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont helyettesítő brit George Russell zárt másodikként