Krónika

Speciális látogatószobát alakítottak ki a kardiológiai intézetben

Speciális látogatószobát alakítottak ki a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - tájékoztatott az intézmény pénteken.

Speciális látogatószobát alakítottak ki a kardiológiai intézetben
Magyarországon elsőként a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben valósult meg a formabontó megoldás
Fotó: MH/Purger Tamás

A helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta, ahol az adventi és ünnepi időszak alatt a kórházban fekvő szívbetegek - a látogatási tilalom alatt is - találkozhatnak szeretteikkel.

A kivitelezés lényege, hogy egy kétbejáratos teremben plexifalakkal leválasztottak egy szobát, így a hozzátartozók úgy tudnak az ott kezelt gyerekekkel és felnőttekkel találkozni, hogy közben nem szegik meg a látogatási tilalmat.

A helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta
A helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta
Fotó: MH/Purger Tamás

A látogatók nem lépnek be az épületbe, ugyanis a kórház Fehér Holló utcai bejáratnál található két üvegajtó közötti zsilipes részt alakították át „betegsimogató” szobává. A bent fekvő páciensek egy másik ajtón lépnek majd be a szobába, amelyben egy kerek ablaknak köszönhetően egyszer használatos, vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.

Az intézmény december 5. és január 5. között minden nap 12 és 16 óra között, fél órás beosztásban teszi lehetővé az itt gyógyulóknak, hogy találkozhassanak szeretteikkel - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink