Krónika

Véget ért az általános zárlat Angliában

Hatórás vita után a londoni alsóház megszavazta a november 5-én bevezetett angliai zárlat feloldását, így tegnaptól újra érvénybe lépett a háromfokozatú, készenléti rendszer.

Ebben a rendszerben nincs alacsony fokozat: az egyes szint a közepes, a kettes a magas, a hármas a nagyon magas készültséget jelenti, ezekbe sorolják be az adott térségeket bizonyos szempontok szerint. Ez alapján az ország csaknem egésze a két legmagasabb készültségi szint hatálya alá került, a tízmilliós London is. A második kategóriában a nem egy háztartásban élők zárt terekben nem tarthatnak összejöveteleket, és szabadtéren is maximum hat, nem egy fedél alatt élő tartózkodhat együtt. A puboknak és bároknak zárva kell tartaniuk, hacsak nem üzemelnek étteremként. A legmagasabb készenléti szinthez tartozó térségekben a múzeumoknak, a turistalátványosságoknak, a zárt szórakozóhelyeknek, szállodáknak is be kell zárniuk, a vendéglátóhelyek pedig csak elvitelre és házhoz szállításra vehetnek fel rendelést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom