Krónika

Szlávik János szerint nem kizárt, hogy megindul a vakcinacsempészet

A Kossuth rádióban Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa arról számolt be, hogy már most jelentkeznek, többnyire idős beteg emberek, hogy ők azonnal szeretnének feliratkozni az oltásra, hiszen ők nagyon jól tudják, hogy milyen veszélyben vannak. Hozzátette: az lenne jó ha minél többen megkapnák a koronavírus elleni vakcinát, hiszen a lakosság ötven-hatvan százalékának beoltása kilencven százalék körüli hatékonyságú oltóanyagból elegendő ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a járvány" – mondta. Közölte, Magyarországra négy-ötféle védőoltás fog érkezni, és abban mindenki biztos lehet, hogy ezek hatékonysága és a biztonsága is megfelelő lesz.

Szlávik János szerint nem kizárt, hogy megindul a vakcinacsempészet
Nem kizárt, hogy megindul a vakcinacsempészet – véli a Szlávik főorvos
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Lapunknak nyilatkozva rámutatott: minden állam gyógyszerügyi hatósága megteheti azt, hogy vészhelyzetben úgymond előtörzskönyvezhet bizonyos szereket.

A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa hozzátette, meglepte ez az angliai lépés, de vélhetően arról van szó, hogy rendkívül sok energiát fordítottak a dokumentumok átnézésére. A tudomány oldalán állva ezt a hírt én mindenképpen üdvözlöm – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy tart-e a vakcinaturizmus beindulásától, azt mondta, ezt sajnos nem lehet kizárni, de az oltások beadásának szervezettsége azért eleve nehézzé teszi a visszaéléseket. Ezen túl pedig arra is gondolni kell, hogy három hét múlva meg kell ismételni az eljárást – húzta alá Szlávik János.

Beszélt arról is, a csempészet és a hamisítás is beindulhat, hiszen egy ampullát és egy átlátszó folyadékot rendkívül könnyen lehet  eldugni– de a beadáshoz mindenképpen egészségügyi személyzet kell, amit azért eléggé nehéz megszervezni.

Kapcsolódó írásaink