Krónika

Vadaskertben nevelt szarvassal történt a csalás

Közokiratot is hamisítottak

Csalás és közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat négy ember ellen Zalában – adta hírül az MTI. Két vádlott 2017 nyarán Ausztriában, egy karintiai vadaskert osztrák tulajdonosával – a negyedrendű vádlottal – megegyezett abban, hogy kilencezer euróért megvásárolnak egy nála nevelt, értékes agancstrófeájú gímszarvasbikát, majd Magyarországra szállítják.

A nem természetes környezetben felnevelt gímszarvas vadászatát a magyar és az osztrák törvények is tiltják. A 2017 szeptemberében érkezett francia vadászok számára a 12–13 kilogramm agancssúlyú, elkábított bikát a Pötréte és Felsőrajk határában lévő vadászterületre vitték, majd amikor az állat az ellenszertől lábra állt, az egyik vendégvadász lelőtte. Néhány nappal később a Zala Megyei Kormányhivatal vadászati szervénél bemutatták bírálásra, ez alapján a hatóság hamis tartalmú közokiratban rögzítette a kilőtt vad trófeájának adatait. A megtévesztett vadász mintegy 11 millió forintnyi eurót fizetett ki a vadásztársaságnak a trófea ellenértékeként.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom