Krónika

Szlovákiában őrizetben van a volt rendőrfőkapitány

Súlyos vádpontok

Csütörtök reggel őrizetbe vették Tibor Gaspar volt szlovák országos rendőrfőkapitányt és az elit rendőrségi egységek korábbi három igazgatóját – írja az MTI.

A szlovák média értesülései szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói a Tisztítótűz fedőnevű razzia során több gyanúsítottat vettek őrizetbe, akiket bűnszervezet létrehozása, megszervezése és működésének elősegítése, korrupciós ügyek, valamint hivatali jogkörrel való visszaélés elkövetésével gyanúsítanak. Tibor Gaspar mellett a nyomozók őrizetbe vették Peter Hraakot, a NAKA volt vezetőjét is. Tibor Gaspar 2018 tavaszán Ján Kuciak újságíró és jegyese meg­gyilkolása után kényszerült távozni a szlovák rendőrség éléről. Az őrizetbe vettek között van továbbá Marián Zatocha, a Szlovák Információs Szolgálat lehallgatásokért felelős egykori vezetője, Robert Krajmer, a rendőrség korrupcióellenes egységének volt parancsnoka és a rendőrség különleges pénzügyi egységének volt igazgatója, Bernard Slobodník is.

Kapcsolódó írásaink

Mától a szabad mozgást is korlátozzák

ĀCsehországban csak dolgozni, bevásárolni vagy orvoshoz lehet menni, boltokat is bezárnak, eközben Szlovákiában nincs egyetértés az országos tesztelés kapcsán

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom