Krónika

Kegyelet – biztonságban

Temetőlátogatások: elővigyázatosságra inti az emlékezőket a rendőrség

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan látogatják meg a temetőket, hogy virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére.

Az emlékezés perceiben azonban a bűnelkövetők ellophatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat, a lezáratlan kerékpárokat, a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyakat, a tömegközlekedési eszközökön a külső zsebben tartott mobiltelefonokat, pénztárcákat és a nyitva felejtett, nem megfelelően védett otthonokból az értékeket – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság. Kérik, hogy a temetők környékén mindenki fokozottan
figyeljen értékeire, azokat tartsa táskája, kabátja belső zsebében, táskája pedig mindig legyen szem előtt. Senki ne vigyen magával felesleges értékeket, például nagyobb összegű készpénzt. Ha autóval érkezünk, célszerű őrzött, kivilágított parkolót használni. Hozzátették, senki ne megszokásból közlekedjen, figyelje a közúti jelzéseket, és ha teheti, indulás előtt tájékozódjon a várható változásokról. Temetők környékén előfordulhat, hogy nincs a gyalogosok számára járda, így az úttest szélén gyalogolnak, rájuk ilyenkor különösen oda kell figyelni.

Kapcsolódó írásaink