Krónika

Tömeges fertőzés egy szociális intézményben

Góc Veszprém megyében

Kétszázketten fertőződtek meg koronavírussal hétfői adatok szerint a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében – tudta meg az Index.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese a portált arról tájékoztatta, hogy a fertőzöttek közül kilenc személyt kezelnek kórházban, a többi ellátott állapota kielégítő vagy tünetmentes. Fazekas Andrea arra is kitért, hogy ötvennégy dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív. Hozzátette, az intézmény a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint jár el a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében. Az intézményben többek között fogyatékos, pszichiátriai beteg, szenvedélybeteg és fogyatékos személyeket ápolnak, gondoznak, egyéb habilitációs és rehabilitációs ellátást végeznek. Közben sajtóinformációk szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál eddig öt intézményben jelent meg a vírus, csaknem száz dolgozó és kétszáz gondozott érintett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom