Krónika

Negyven méterről ugrott a tengerbe a Repülő Hal

Nem használt ejtőernyőt

Sok mindenre képesek az emberek, hogy kitűnjenek a „szürke” tömegből, és hírnévre tegyenek szert. Vannak, akik a legvadabb tetteket is bevállalják, hogy nevük és rekordjuk fennmaradjon.

Most például ejtőernyő nélkül ugrott a tengerbe egy negyven méter magasan szálló helikopterből egy brit férfi, hogy Guinness-rekordot állítson fel ebben a kategóriában. A harmincnégy éves John Bream, akit Repülő Halnak is becéznek, és egykoron a brit hadsereg ejtőernyőse volt, a Portsmouth közelében fekvő Hayling-szigetnél ugrott hétfőn a tengerbe. Zuhanáskor sebessége elérte az óránkénti 130 kilométert. Amikor a vízbe csapódott, rövid időre elvesztette eszméletét, és mivel megütötte a fejét,  elővigyázatosságból nyomban kórházba vitték – közölték azok a búvárok, akik a férfi vízbe érkezésekor segítségére voltak. John Bream azonban bebizonyította, hogy kemény fából faragták: már a kórházba szállításkor érthetően beszélt és tréfálkozott – adta hírül a brit média. Azt egyelőre nem tudni, hogy állított-e fel világcsúcsot. A férfi a brit hadsereg mentális egészséget védő alapítványainak gyűjtött adományt merész kísérletével.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom