Krónika

Berobbant a járvány egy fővárosi fenntartású idősotthonban

Nagyon nagy számban lettek pozitívak a koronavírustesztek a hatósági tesztelés után a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Berobbant a járvány egy fővárosi fenntartású idősotthonban
A fővárosi önkormányzat Baross utcai idősotthonának Csokonai utcai telephelye
Fotó: baross-otthon.hu

Vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Önkormányzat a Baross utcai Idősek Otthona egyik telephelyén, miután a hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutat a Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén, ezért a fenntartó Fővárosi Önkormányzat járványügyi intézkedési tervet állított össze az illetékes kormányhivatallal és IV. kerülettel egyeztetve. A fenntartó vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézmény vezetőjét - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közleményben azt írják, hogy az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek a Baross utcai Idősek Otthona, Csokonai utcai telephelyén. 

Folyamatosan érkeznek a tesztek eredményei, nagyon nagy pozitivitási arányt tartalmaznak - írta a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal a közleményében. 

Továbbra sem védekezik hatásosan a járvány ellen a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat

Megint a koronavírus-járvány elleni védekezést szabotálja a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat azzal, hogy nem módosította időben a korábbi maszkviselési rendeletét. A fővárosi rendelet nem követte a kormányzati változásokat, ezért most vissza kell vonni. Időközben az is kiderült, hogy a főváros kezelésébe tartozó Baross utcai idősotthonban nagyon elterjedt a vírus, ami szintén azt mutatja, hogy nem készültek fel a védekezésre. Karácsony korábban sem támogatta a védekezést, amit jól bizonyítanak a Pesti úti idősotthonban történtek is.

Kapcsolódó írásaink