Krónika

Október 22-én átadják az M3-as metró felújított, déli szakaszát

A leglátványosabb változás a négy átépített, letisztult látványvilágú, utastereiben szimbólumokat, finom gesztusokat megjelenítő állomás, ugyanakkor megújultak az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is

Október 22-én átadják az M3-as metró felújított, déli szakaszát
Október 22-én átadják az M3-as metró felújított, déli szakaszát
Fotó: BKV Zrt. / Horváth Bence

Az átadást követően az M3-as metró a teljes vonalon közlekedik, a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) azonban a továbbiakban sem áll meg: ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal közelíthetők meg.

A déli szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni. Az M3-as metróvonal rekonstrukciója a középső szakaszon folytatódik majd, amelyről a BKK és a BKV a későbbiekben ad részletes tájékoztatást. A Fővárosi Önkormányzat, BKK és a BKV köszöni a vonal déli szakaszán utazók elmúlt másfél évben tanúsított türelmét és az érintettek együttműködését.