Krónika

Higiéniai adománnyal támogatta a Vajda Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot

Higiéniai adománnyal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot a Vajda Papír; a cég két kamionnyi, több mint 10 tonna papírterméket nyújtott át a karitatív szervezet és a Betegápoló Irgalmasrend intézményei számára csütörtökön, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot.

Két kamionnyi, több mint tíz tonna higiéniai papírterméket (többek között toalettpapírt, papírtörlőt és papír zsebkendőt) adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek a Vajda Papír, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot, amelynek fogyasztása jelentősen megugrott ezekből a termékekből.

A több mint tizenötmillió forintos adományt – amely ezerkétszáz ember egy éves fogyasztását fedezi – Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője vette át csütörtökön a szeretetszolgálat központjában Budapesten.

„Amikor jótékonykodunk, feltámad bennünk a felebaráti szeretet, ami az egyetlen kiút önmagunkból és bejárat a másik emberhez – emelte ki Kozma Imre atya. Beszélt arról is, a Betegápoló Irgalmasrend, amely mind az öt kontinensen, a világ ötvenegy országában 236 szerzetesközösséggel van jelen, immár 370 éve gyógyít Magyarországon: a Budai Irgalmasrendi Kórházat, a Pécsi Irgalmasrendi Kórházat, a Váci Irgalmasrendi Kórházat, az Érdi Szent József Otthont működteti.

A Máltai Mentőszolgálat az Országos Mentőszolgálat kötelékében évente ezerötszáz riasztást kap, és csaknem százezer beteget lát el önkénteseivel, emellett betegszállítást végez, rendezvények helyszínein mozgóőrséget lát el és gyakran szervez szakmai képzéseket – emlékeztetett.

A Ti mind hősök vagytok! akcióval azok a hétköznapi hősök – többek közt egészségügyi és szállítmányozásban dolgozók, bolti eladók, tanárok, vagy azok, akik otthon gondoskodnak gyermekekről, idősekről – előtt szeretnének tisztelegni, akik minden nap helytállnak ebben a rendkívüli időszakban.

Kapcsolódó írásaink