Krónika

Robbanásszerű emelkedésnek indult a fertőzések száma Németországban

Már nem csupán fenyegető veszély, hanem tény, hogy robbanásszerűen, exponenciálisan növekedik az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma Németországban - jelentette ki Angela Merkel kancellár szerda este Berlinben.

Robbanásszerű emelkedésnek indult a fertőzések száma Németországban
Merkel: Németország döntő jelentőségű napok előtt áll
Fotó: AFP/Ying Tang/NurPhoto

A kancellár a tartományi kormányfőkkel nyolc órán keresztül folytatott megbeszélése után hangsúlyozta, hogy fel kell tartóztatni a járványt, méghozzá nemcsak azért, mert túlterhelődhet az egészségügyi ellátórendszer, hanem azért is, mert Németország „gazdaságilag sem engedhet meg magának” még egyszer általános zárlatot, mint kora tavasszal, a járvány első hullámának idején.

Az egyeztetésen megállapodtak a leginkább fertőzött térségekben alkalmazandó új szabályokról, amelyek a többi között a vendéglátóhelyek nyitvatartásának és a nem egy háztartásban élők találkozásának korlátozásáról szólnak. Bő tíz nap múlva lehet majd felmérni, hogy mennyire hatásosak, és sikerül-e az új, és a már hónapok óta alkalmazott régi szabályok révén lassítani a járványt - mondta Angela Merkel, kiemelve, hogy Németország döntő jelentőségű napok előtt áll.

Kapcsolódó írásaink