Krónika

Elhalasztotta a Kúria az ítélethozatalt a darnózseli hentes ügyében

Távmeghallgatás volt

Kedden sem született ítélet a Kúrián a darnózseli hentes ügyében. N. Jánost azzal vádolták, hogy 2014-ben megölte feleségét, a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd egy réten szétszórta.

A férfit a Tatabányai Törvényszék 2019 márciu­sában bizonyítottság hiányában felmentette a vád alól, a Győri Ítélőtábla azonban testi sértés miatt hét év börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A harmadfokon eljáró Kúria keddi tárgyalásán a vádlott távmeghallgatással vett részt. A férfi az utolsó szó jogán azt mondta, nem tud olyan tényről, bizonyítékról, ami igazolná, hogy elkövette a vádiratban foglaltakat. Kiemelte: nem követte el a bűncselekményt, amivel megvádolták, és kérte a Kúriát, hogy a Tatabányai Törvényszék felmentő rendelkezését hagyja helyben. Végül a határozathozatalt péntekre halasztották, mert a vádlottat az ügyvédje valamilyen adminisztratív hiba miatt nem tudta felkeresni a börtönben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom