Krónika

Karanténba vonul Várhelyi Olivér magyar uniós biztos

Önkéntes karanténba vonul Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős tagja, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében dolgozók között - ezt maga az uniós biztos közölte Twitter-üzenetben hétfőn.

Karanténba vonul Várhelyi Olivér magyar uniós biztos
Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikai és bővítési biztosa
Fotó: EP

„Arról tájékoztattak, hogy a csapatom egyik tagja koronavírus-tesztje pozitívnak bizonyult. A következő vizsgálati eredményeinek közzétételéig magam, és azok, akik a fertőzöttel szintén érintkeztek, a közegészségügyi irányelvekkel összhangban karanténba vonulunk” - fogalmazott az uniós biztos. Hozzátette, közérzete jó, nincsenek tünetei, az elmúlt héten végzett vírustesztjei mind negatívak voltak.

A magyar uniós biztos a múlt hét folyamán balkáni országokban folytatott megbeszéléseket. Szombaton Marija Gabriel, az Európai Bizottság kutatásért és innovációért felelős biztosa bejelentette, hogy megfertőződött a SARS-CoV-2 koronavírussal. A bolgár politikus elővigyázatosságból akkor már napok óta karanténban volt, stábja egyik tagjáról ugyanis kiderült, hogy elkapta a vírust.

Kapcsolódó írásaink

Gyorsan terjed a járvány szomszédainknál

ĀKoronavírus. Ukrajnában már a húszezerhez közelít a kórházban ápolt fertőzöttek száma, Szlovákiában szigorítások lépnek életbe, tilos lesz a hat főn felüli gyülekezés