Krónika

Eltiltása ellenére is a volán mögé ült a Dózsa György úti gázoló

Annak ellenére ismét a volán mögé ült M. Richárd, a Dózsa György úti baleset okozója, hogy szeptember végén első fokon a bíróság eltiltotta a vezetéstől - írta meg a Bors.

Eltiltása ellenére is a volán mögé ült a Dózsa György úti gázoló
M. Richárd a bíróság előtt
Fotó: MH/Purger Tamás

A lapnak egy szemtanú nyilatkozott, aki múlt szerdán este végignézte, ahogyan férfit rendőri intézkedés alá vonják a Váci úton. A szemtanú elmondása szerint M. Richárd egy német rendszámú Mercedesből szállt ki, igazoltatás után pedig lezárta a kocsiját, majd gyalog elhagyta a helyszínt.

Az újság a rendőrséget is megkereste az ügyben, akik az alábbi tájékoztatást adták:

„Október 7-én 22 óra 30 perckor közúti ellenőrzés során igazoltattak egy 43 éves férfit, aki azt mondta a rendőröknek, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, amit a rendőrök leellenőriztek, és kiderült, hogy a férfi ellen bírósági eljárás van folyamatban, amelynek jogerős ítéletéig bevonták a vezetői engedélyét”.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptember végén négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt.

Mint ismeretes, M. Richárd 2017-ben, Budapesten a Dózsa György úton Mercedesével mintegy 140 kilométeres sebességgel összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt, vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, emellett a közeli buszmegállóban várakozó utasok közül többen is megsérültek a balesetben.

A szakértők megállapították, hogy M. Richárd súlyosan megszegte a KRESZ szabályait a sebességhatár csaknem háromszoros túllépésével, a másik vezető pedig a kanyarodás és az elsőbbségadás szabályainak megsértésével. Ezen túlmenően egyik vádlott biztonsági öve sem volt bekötve, M. Richárd szervezetében kokaint mutattak ki a baleset után, vezetés közben mobiltelefont használt és érvényes járművezetői engedélye sem volt.

Kapcsolódó írásaink

Börtön várhat M. Richárdra

ĀDózsa György úti gázolás: a megengedett sebesség majdnem háromszorosával hajtott a vádlott - hangsúlyozta az ügyész, védője szerint nem egyedül a férfi felelős a tragédiáért