Krónika

Erdőtüzek pusztítanak Kelet-Ukrajnában

Huszonkét település van veszélyben

Eddig már kilenc halálos áldozata van a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében pusztító erdőtüzeknek, és legalább tizenkét embert szállítottak kórházba – közölte Szerhij Jarovij belügyminiszter-helyettes.

A Donyec-medencei konfliktusövezetben a legsúlyosabb a helyzet a frontvonal mentén, ahol huszonkét település van veszélyben. Eddig 120 lakost evakuáltak. A tüzek mintegy 9,3 ezer hektárra terjednek ki. A tűzoltók 64 helyszínen próbálják megfékezni a lángokat, munkájukat az erős szél nehezíti. Jelenleg 1247 szakember vesz részt az oltásban, több mint kétszáz műszaki eszközzel, beleértve két An–32-es repülőgépet és két helikoptert. A lángok szerdán lobbantak fel három helyen, majd gyorsan szétterjedtek, egyre több lakott települést veszélyeztetve.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom