Krónika

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Több mint száz gyermeknek adott tanszercsomagot az Egyszülős Központ a gondtalan iskolakezdésért.

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ
Tanszerek a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében juttatott ingyenes tanszercsomagokról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A szervezet pénteki közleménye szerint sok család egyáltalán nem tudja megvásárolni a tanszereket a gyerekeinek, ez az egyszülős családokra fokozottan igaz.

Az idei tanévkezdés a korábbiaknál még nagyobb nehézséget okozott a koronavírus-járvány miatt. Az elmúlt hetekben egyre több egyszülős család fordult a központhoz hiányos iskolai felszerelések miatt.

A központ nyáron 700 gyermeket fogadott napközis táboraiban, és 350 családnak biztosított nyaralási lehetőséget. A járvány miatt nehéz helyzetbe jutott családoknak mintegy 8,5 tonna tartós élelmiszert juttatott el, valamint 125 családnak laptopot adományozott, hogy a gyerekek részt tudjanak venni az online oktatásban.

Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 ezer. A szervezet 2018-as indulása óta több mint hetvenféle szolgáltatásával 11200 egyszülős családot ért el - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink