Krónika

Kiürítették az Eiffel-tornyot bombafenyegetés miatt

Újranyitották szerda délután a párizsi Eiffel-tornyot a korábbi bombafenyegetést követően, miután a rendőrség nem talált semmilyen robbanószerkezetet - jelentette a Reuters hírügynökség.

Kiürítették az Eiffel-tornyot bombafenyegetés miatt
Kiürítették az Eiffel-tornyot
Fotó: AFP

Szerdán délelőtt a rendőrség telefonon kapta a fenyegetést, ami miatt lezárta a francia főváros egyik legismertebb turisztikai nevezetességének környékét, a közeli utcákat és a Szajnán a Trocadero térhez vezető hidat.

A 131 éves Eiffel-tornyot  naponta átlagosan 25 ezer turista keresi fel. Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt számuk megcsappant , ráadásul a fémépítmény a kór fékezése végett csaknem két hónapig zárva volt, június 25-én nyitották meg újból.

A tornyot már többször le kellett zárni korábban is öngyilkosságot tervezők és bombafenyegetések okán, vagy a személyzet sztrájkja miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom