Krónika

Mobilházakkal támogatja a védekezést a Balatontourist

Mobilházakkal támogatja az OPUS GLOBAL Nyrt. leányvállalata, a Balatontourist a cet a járványügyi feladatok megoldásában. A házak a kórház udvarán várják a munkába érkező nővéreket, akik azokban öltözhetnek át COVID-19 védőöltözetbe, majd ezt követően léphetnek be az épületbe - írja az OPUS GLOBAL Nyrt. lapunknak is eljuttatott sajtóközleménye.

A farkasgyepűi intézet 2020 tavaszán, a járvány első hullámakor kért segítséget a Balatontouristtól. Magyarország legnagyobb kempinglánca áprilisában 2 mobilházat kivett az értékesítéséből és ideiglenesen átadta a tüdőgyógyintézet számára. Az ideiglenesen biztosított két mobilház használatáról szóló megállapodást meghosszabbították 2021. április 15-éig.

A 24 m2-es mobilházakat a Balatontourist Füred Kemping & Üdülőfaluból szállították tavasszal a Tüdőgyógyintézet területére. A házak egy közös előtérből nyíló két kis méretű szobával, és fürdőszobával, WC-vel rendelkeznek, valamint klímával és temperáló fűtőtestekkel felszereltek, így megfelelő körülmények biztosíthatók a téli időszakban is az egészségügyi dolgozók részére.

A segítségnyújtás az intézmény és a cég között kölcsönös volt: a Balatontourist belső használatú COVID-kézikönyvvel is készült a kempingek nyitására, melyhez Dr. Medgyasszay Balázs, a kórház főigazgatója nyújtott szakmai segítséget, többek között a biztonságos vendégfogadáshoz szükséges feltételek megteremtésével kapcsolatban. A kempingek biztonságos üzemeltetése érdekében a társaság több további óvintézkedést is tett: megerősítették a takarítási protokollt, plexifalakat raktak a recepciós pultokra, kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki, és bővítették a házirendet is. Módosították a szolgáltatásaik körét, és kollégáikat felkészítették a vendégfogadásra. Az általános és teljes körű fertőtlenítés céljára ózon generátorokat is vásároltak.

A társaság bízik abban, hogy a rendelkezésre bocsátott mobilházak hozzájárulnak a járvány elleni küzdelem eredményességéhez - írja a közlemény.

Kapcsolódó írásaink