Krónika

Három év börtönt kapott az a férfi, aki fővárosi villamosokon randalírozott

Meglökte a járművezetőt

Elsőfokú ítéletet hozott a bíróság annak a férfinak az ügyében aki Budapesten erősen ittas állapotban rátámadt egy villamosvezetőre, majd egy másik villamoson nigériai állampolgárokat dobált meg üvegekkel.

A vádirat szerint a harmincöt éves férfi tavaly november 16-án az esti órákban a barátaival felszállt a XI. kerületben a 41-es villamosra, ahol a jármű ablakát ütni kezdte, majd az egyik utast a kabátjánál fogva megrángatta. A vezető megállította a villamost, és bár a férfi mellkason lökte, leszállította őt. Ekkor a vádlott belerúgott a megállóban lévő oszlopba, a villamos ajtóüvegét pedig ököllel megütötte. Később a társaság a 17-es villamosra szállt fel, ahol származásuk miatt a férfi belekötött a villamosra felszálló, nigériai állampolgárokból álló négyfős társaságba, becsmérelte őket, üres üvegeket dobott feléjük. Egyiküket meg is akarta ütni. A bíróság három év letöltendő börtönre ítélte, egy rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt felmentette. Az ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyész a részfelmentés ellen és súlyosításért fellebbezett, míg a védelem részbeni felmentésért és enyhítésért. A vádlott bűnügyi felügyeletben van.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom