Krónika

Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki lelőtte ismerősét az M5-ös autópályán

Jogerős bírói döntés

Több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és lőfegyverrel való visszaélés bűntettében mondták ki bűnösnek azt a török származású német állampolgárt, aki 2017-ben az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél lelőtte egyik ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített.

Az ötvenöt éves férfit életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró bíróság, és tíz évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott azt követően határozta el, hogy megöli bolgár állampolgárságú ismerősét, hogy az úgy indult haza Bulgáriába, hogy nem adta meg a tartozását. A vádlott azzal védekezett, véletlenül sült el a fegyver, valamint gyógyszerek hatása alatt is állt. Az eljárás alatt több ellentmondásos vallomást tett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom