Krónika

Sírásásra kötelezik a maszkellenzőket

Szintet lépett a maszkellenesek elrettentése Indonéziában. Kelet-Jáván, Ngabetan településen nyolc embert úgy büntettek meg a maszkviselés elmulasztása miatt, hogy nekik kellett a koronavírusban meghalt személyek sírjait kiásni, írja a The Jakarta Post.

Sírásásra kötelezik a maszkellenzőket
Koporsót készítő indonéz férfi (képünk illusztráció)
Fotó: ADEK BERRY / AFP

„Amúgy is csak három sírásónk van, jól jön a segítség” – mondta Suyono polgármester. Egy sír ásását ketten végezték, írja a lap a munkaszervezés részleteiről.

A polgármester szerint ez az intézkedés elég elrettentés lehet a maszkhordás betartatásához. Indonéziában is nő a Covid–19-fertőzöttek száma, a rendőrség és a katonaság vállvetve igyekszik feloszlatni a fertőzés szempontjából veszélyes gyülekezéseket.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom