Krónika

Magyarországon 484 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

A koronavírust Magyarországon 484 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki, a járványnak négy újabb halálos áldozata van hazánkban - tudatta a koronavirus.gov.hu portál.

Magyarországon 484 fővel emelkedett a fertőzöttek száma
A maszkviselés segít a fertőzés ütemének lassításában
Fotó: Getty Images

Jelenleg 12 309 beazonosított fertőzött van az országban. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 7603 fő. Az aktív fertőzöttek 43, az elhunytak 58, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért továbbra is nagyon fontos a fegyelmezettség és az érvényben lévő szabályok betartása, mutat rá a kormányzati portál.

A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, hangsúlyozza a portál, hozzátéve: akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. 

Kapcsolódó írásaink