Krónika

Először ismerte be tettét a dán feltaláló, aki megölt egy svéd riporternőt

Titkos felvételek

Egy dokumentumfilmben igennel válaszolt Peter Madsen dán feltaláló arra a kérdésre, hogy ő ölte-e meg Kim Wall svéd újságírónőt 2007-ben – írta az MTI.

„Csak egy bűnös van, és az én vagyok” – ezt mondta a férfi, aki telefonon válaszolt a neki feltett kérdésekre a börtönből. Ismert, nagy felháborodást keltett, amikor kiderült, Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján megölte a riporternőt, majd feldarabolta és a tengerbe dobta maradványait. A nő azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot készítsen a férfival. Az ügyészség azzal vádolta a feltalálót, hogy beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt. A koppenhágai bíróság 2018-ban bűnösnek találta a férfit, ezért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. Madsen mindvégig tagadta bűnösségét, a szerdán sugárzott, Titkos felvételek Peter Madsennel című dokumentumfilm-sorozat első részében először ismerte be tettét. A sorozat mintegy húszórányi telefonbeszélgetésen alapul, amelyet egy újságíró vett fel a gyilkossal annak tudta nélkül. Madsen később engedélyt adott a felvételek felhasználására.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom