Krónika

Folytatódott a soroksári gyilkosság ügyében indult büntetőper

Tanúvallomásokkal folytatódott a Fővárosi Törvényszéken a soroksári gyilkosság ügyében indult büntetőper. Ismert, a 36 éves Gy. Krisztinát 2013 szeptemberében gyilkolták meg. R. Szilvesztert azzal vádolják, hogy a Szigetdűlőn futás közben megtámadta a családanyát, megütötte, megerőszakolta, majd megfojtotta és elvette mobiltelefonját.

A gyilkosság idején hajléktalanként élt, és többször ült már börtönben lopás és garázdaság miatt, tegnap a börtönből távmeghallgatás keretében követhette a tárgyalást. Az áldozat szüleit és férjét is meghallgatta a bíróság. „Aki meggyilkolta nemcsak a lányomat, hanem a férjemet és engem is megölt. Ő egy többszörös gyilkos" – mondta a Blikk tudósítása szerint az édesanya.

„Öt éven keresztül számtalanszor kihallgattak, de azt még mindig nem tudom, hogy pontosan mi történt a feleségemmel" – fogalmazott a nő férje. A rendőrség a gyilkosság ügyében évekig sikertelenül vizsgálódott, R. Szilveszter 2018-ban úgy került a képbe, hogy a korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert – a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható – elkövetőket is sorra vették a nyomozók.

Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta meg. A börtönben ülő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a holttesten rögzített anyagmaradványokkal. Az ügyben közel egy éve tartották az előkészítő ülést, akkor az ügyész életfogytig tartó fegyházat kért a férfira, azzal hogy legkorábban harminc év után szabadulhat feltételesen, ha beismeri bűnösségét. R. Szilveszter azóta sem tett beismerő vallomást.

Kapcsolódó írásaink