Krónika

Családi élet és kapcsolati kultúra kapcsán indul képzés

Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO), mint a projekt megvalósítója 2020 szeptemberétől ingyenes, országosan hozzáférhető képzést hirdet óvodai, illetve általános- és középiskolában tanító pedagógusoknak, valamint a szociális szférában dolgozó szakembereknek „Családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés” (CSÉN) címmel.

Családi élet és kapcsolati kultúra kapcsán indul képzés
Családi élet és kapcsolati kultúra kapcsán indul képzés
Fotó: Fiatal Családosok Klubja

A szeptembertől az ország minden régiójában hozzáférhető, 40 órás ingyenes képzés célja, hogy a pedagógusok munkájával elért diákok és a szociális szakemberek látókörében élő családok fiataljai eredményesebben kezelhessék életük során a személyes kapcsolataikban felmerülő konfliktusokat és ezzel tudatosabban készülhessenek a családos életre.

A képzés során megszerzett ismeretek és a jelentkezők által elsajátított, továbbadható technikák segítséget jelentenek abban, hogy a fiatalok felismerhessék a bennük rejlő értékeket, és – amennyiben felelős felnőttként később úgy döntenek – bátrabban merjenek családot alapítani, gyermekeket vállalni. Fontos küldetése a képzésnek, hogy a felnövekvő generációkat a velük foglalkozó szakemberek értőn segíthessék abban, hogy személyes kapcsolataikból eredő konfliktusaikat majdan az empátia és az asszertív kommunikáció segítségével tudják feloldani. A jól hasznosítható ismereteket nyújtó képzés során olyan fontos témaköröket érintenek a résztvevők, mint: 

  • társas kapcsolatok során felmerülő konfliktusok kezelése

  • önismeret és érzelmi intelligencia

  • jellem és érték kérdésköre

  • család működése

  • változások és veszteségek kezelése

  • nemiség, párkapcsolat, szexualitás

  • veszélyek és devianciák

  • CSÉN módszertan

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom