Krónika

Egy illegális partiban lettek rosszul norvég fiatalok

Szén-monoxid-mérgezés

Huszonöt személyt kellett kórházba szállítani szén-monoxid-mérgezéssel Oslóban, miután körülbelül kétszázan jöttek össze egy föld alatti barlangban tartott, titkos partin.

Az érintettek közül öten válságos állapotban vannak, két rendőrtiszt, akik ellátták a betegeket, szintén megmérgeződtek. Egy, a bulin részt vevő férfi a BBC News-nak arról beszélt, többször is ki kellett mennie a barlangból, hogy friss levegőt szívjon, valamint elárulta, hogy nyáron több hasonló eseményt rendeztek a barlangban. A balesetet feltehetően egy hordozható generátor okozta, amellyel a világítást, illetve a hangosítást oldották meg. Egyelőre nem tudni, ki szervezte az eseményt, amelynek előkészítése állítólag több hete zajlott annak érdekében, hogy a hatóságok semmiképp sem szerezzenek tudomást róla. A bányát tulajdonló vállalat súlyos betörésnek minősítette az esetet, a hatóságok pedig nyomozást indítottak. Norvégiában a koronavírus-járvány miatt augusztus eleje óta éjfél után tilos a szeszes italok árusítása.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom