Krónika

Megtelt a 2000. iskolatáska is

Az utolsó osztálynyi gyereknek játékos nyárbúcsúztatón tölti meg az iskolatáskáját tanszerekkel az Ökumenikus Segélyszervezet.

Megtelt a 2000. iskolatáska is
Tízezer forintos tanszercsomagokat állít össze az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyerekeknek
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A nyári szünidő utolsó napján játékos foglalkozásra invitál Országos Segélyközpontjába egy osztálynyi rászoruló gyereket az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Iskolakezdés együtt! nevű segélyakció zárórendezvényének keretében ők kapják meg az utolsó, köztük a kétezredik tanszercsomagot.

Tízezer forintos tanszercsomagokat állít össze az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyerekeknek - közölte Gáncs Kristóf, a szervezet elnökigazgató-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy az ökumenikusok tízezer forintos tanszercsomagokat állítanak össze, ehhez a 1353-as adományvonalon 20 millió forint összegyűjtése szükséges.

Az akciót kilenc éve indították el, idén az eddigi évekhez képest kétszer annyi gyermeknek szeretnének segíteni, mert a koronavírus-járvány miatt több család került nehéz helyzetbe. A szervezethez naponta több százzal több segélykérés érkezett - mondta.

Panulin Ildikó, az akcióban partner Magyar Posta szóvivője tudatta, hogy a csomagokat augusztus végéig kézbesítik, az elsőket már útnak is indították.

Arról beszélt: a vállalatok szeretnek adakozni, de kevés az olyan, amelyik kitartóan áll ki egy ügy mellett. Pedig ez - a szóvivő szerint - fontos lenne, mert a hátrányos helyzetű családoknak a hosszú távú segítség jelent igazi változást.

Kapcsolódó írásaink