Krónika

Berlin utazási figyelmeztetést adott ki francia helyszínekre

Utazási figyelmeztetést adott ki a német külügyminisztérium hétfőn este a francia Riviérára és Párizs térségére a koronavírus-fertőzöttek számának megugrása miatt.

Berlin utazási figyelmeztetést adott ki francia helyszínekre
Védő arcmaszkot viselő nő Párizsban
Fotó: AFP/Alain Jocard

A tárca óva intett a nem szükséges, turisztikai utaktól a francia fővárosba és a déli Provence-Alpes-Cote-d'Azur régióba, amely magába foglalja Marseille és Nizza városát is.

Ezek a térségek szintén felkerültek a járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt területek folyamatosan frissített listájára, amelyet a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezet. Ez a besorolás tesztelési kötelezettséget jelent az ezekből a térségekből visszatérő turisták számára. A teszteredmény elkészültéig az érintetteknek otthoni karanténban kell maradniuk.

Az ilyen besorolás feltétele, hogy az utóbbi hét napon regisztrált koronavírus-fertőzések száma meghaladja százezer lakosonként az ötvenet. Ez az a határérték, amely felett a német szabályok szerint belföldi közigazgatási egység esetén pótlólagos járványlassító intézkedéseket kell tenni, külföldi térség esetén pedig utazási figyelmeztetést kell kiadni.

Kapcsolódó írásaink