Krónika

Leszedte a Lánchídról és a Dunába dobta a magyar zászlót két férfi

Két fiatal férfi videóra vette, amint leszednek a Lánchídról egy, az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt oda kitett magyar zászlót és a Dunába dobják azt. Az elkövetők beismerték tettüket.

Leszedte a Lánchídról és a Dunába dobta a magyar zászlót két férfi
A magyar zászlót a Dunába dobó két férfinak nemzeti jelkép megsértése miatt kell majd felelnie (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást nemzeti jelkép megsértésének gyanúja miatt, miután ismeretlenek 2020. augusztus 21-én, Magyarország augusztus 20-i nemzeti ünnepe alkalmából fellobogózott Lánchídról levettek egy zászlót és a Dunába dobták - közölte honlapján a rendőrség.

Az elkövetők által rögzített videót a Vadhajtások tette közzé:

Objektum doboz

A BRFK nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, a 24 éves P. Martint és a szintén 24 éves Sz. Mátét, akiket a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki.

A gyanúsítottak a kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték, a további eljárásban szabadlábon védekeznek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom